perkahwinan kita

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

irfan naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

my second baby birthday

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, February 4, 2013

Pencarian Stroller

ASSALAMUALAIKUM...

Semalam (ahad..3/2/13) untuk pertama kalinya aku kuar pergi mall..hihi.. Dah merdeka lah katakan.. Sebenarnya tujuan utama aku gi midvalley semalam nak cari stroller untuk iman.. en suami kata kawan dia beli scr kat mid murah.. 

Tengok sampai ke sana kami perginya.. :) hihi.. sebenarnya dari tahun lepas lagi aku idamkan nak beli scr 6.. tp tahun lepas duit tak berapa nak cukup lah kan nak beli..

tu yang masa dalam pantang aku simpan duit semata-mata nak beli stroller ni.. kenapa aku tertarik sangat kat scr 6 ni sbbnya kaler dia pastu nampak smart sgt dengan 3 tayarnya itu..

Tapiiii... impian itu tidak terlaksana.. sbbnya.. semalam masa gi tgk harga punyalah kami berdua terkejut sbb harga stroller tu dh naik sampai RM 680.00 ambik ko... Tahun lepas tak sampai pun.. tak silap aku baru RM 470 camtu atau kurang lagi..aku pun dah lupa harga tahun lepas..

Dengan muka tak caya..aku panggil promoter kat situ..last2 mmg dia kata ni harga baru utk tahun ni.. ish2.. scr 6 lagi mahal dari scr 9 ok..huhu.. Aku dengan tidak puas ati lagi.. search guna phone kat onebaby world pulak.. resultnya tetap sama harga scr 6 mmg 600++.. stroller je ok.. bukan sekali ngn car seat..

Aku cakap ngn en suami..kita ambik ler scr 5.. lebih kurg je.. cuma tayar dia 4.. en suami pun cam aku gak.. suruh tenang dulu..search lagi.. en suami pun search kat mudah.. jumpa lah ada scr 6 arga dia RM470.. tapi iklan tu tahun 2012.. Tapi laki aku suh gak col org tu.. col punya col.. sekali orang tu kata.. mmg harga tahun baru dah 600++...waaa... dengan muka penuh keciwa.. aku & en suami decide tok beli scr 5 je.. siap follow ada org yang dok tolak scr 5 lagi semata2 nak tgk smart ke tak stroller tu.. hihi lawakkan kami berdua.. 

kat bawah ni list harganya yang aku dapat dekat website sweetcherry.. harga dekat mid sama je cam kat website ni.. xder sale pun..huhu







Yang si irfan pulak.. sabor jelah..dia dah jumpa pulak patung kegemaran dia macam pororo.. dibo the dragon.. & mickey mouse.. yang aku & papanya dok nak bincang pasal stroller tu dia pulak mengamuk siap dok atas lantai lagi.. nak pi kat tmpt patung2 tu.. aduhh sabor jelah..

Setelah kepenatan handle si irfan.. adiknya kami tak bawak.. Tok ma dia yang jaga.. kalau adik pun ada sekali rasa haru biru suasana.. dengan irfan yang budget diri dah besaq tu nak jalan tak mau pimpin..:) kami beli gak stroller scr 5 harga yang kami dapat RM 468.. budget mmg bawah rm500 je.. atas pada tu tak mampu..huhu..


Nilah scr 5 nya.. smart gak..hihi.. xperlah janji adakan..:)

Tengok tu dia dah rasmikan stroller adik dia.. punya ler dok jerit2 nak turun..hihi..kata tak biasa dok dalam stroller..


Ni aktiviti wajib kalau ternampak tempat2 cm ni.. papa dia yang lebih excited..hihi..


Mama pun nak tempek gak gambar..hihi..:)

stroller ni agak besar walaupun dah lipat..makanya keta aku yang tomey itu mmg tak muat ler nak letak dalam bonet.. kalau keta en suami cnfrm ler muat.. kami ni dah ler suka berjalan naik keta tomei ku itu aje.. sbbnya sep minyak..keta en suami makan minyak yg teramat..biasalah masa dia bujang dulu..itu dia ubah ini dia ubah..last2 keta jadi berat & makan minyak.. huhu..

#Bila dah ada anak.. keperluan diri semua letak tepi dulu.. yang penting anak-anak selesa..:) bak kata en suami.. dia rela tak makan demi nak beri keselesaan pada anak & isteri.. huhu sadis bila dgr..

7 comments:

  1. cantik gak stroller tu... da lama berkenan... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lg alin.. beli jgn x beli.. hihi.. :)

      Delete
  2. erna belikan iman stroller swtchery yg bukan SCR tapi 1 yang x minat sebab berat! nak beli yg ringan..lari budget la pulak. tp melampau la kan..tahun lepas harga 4++ thn ni jadi 6++

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu awk.. melampaukn arga dia.. huhu.. sy rasa sbb scr 6 ni ramai org minat tu dia naik harga.. mmg stroller ni jenis berat.. x larat nk mengangkat.. :)

      Delete
  3. mama zie! hannah pun ktorg beli scr 5 sbb irman nak kaler itam. scr 6 mmg smart 2 wheelers tp ada kaler merah ngan biru je. so last year mmg beli scr 5 skali ngan car seat dalam 600+. kebetulan ada sale masa tu. tp thn lps scr 6 lebih krg je harga ngan scr 5. byk jgk la naik thn ni rupanya. bila lipat mmg bsr sbb roda belakang bsr. rugi space. msk bonet kete irman mmg sh penuh la. hhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. waahh lama x dgr citer yus ni..:) lor irman suka warna hitam ke.. yang aku ni minat benor ngn kaler merah scr 6 tu..tapi apa kan daya mahei amat.. tgk ko beli dulu pun 600++ sekali ngn carseat kan.. ok lah..ini stroller aje.. nayo. :D.. ak x tau ler cm ner nak sumbat bonet ni.. ermm kena suh laki aku usaha sampai leh muat..hihi..:D

      Delete
    2. hehe... carseat tu bile hannah dh pandai duduk sdri die xsuke duk dlm tu sbb kne baring camtu.. sbb yg tu baby carseat.. pasni nk kne bli carseat yg tegak tu.. tp hannah mmg xduk diam kalo naik kete.. siap merangkak mcm duk kt umh.. fenins!

      Delete